Written by

Samsung’s Galaxy View 2 – tablet koji više podsjeća na televizor

mobilni svijet, u žiži| Views: 681

Znate li da postoji tablet čija je veličina ekrana 17 inča? Riječ je o prenosivom televizoru, novom proizvodu kompanije Samsung.

Samsung Galaxy View 2 novi je 17-inčni 1080p tablet, koji posjeduje nevjerovatno snažnu bateriju. Njegova veličina znači da je u suštini i prenosivi TV i Android tablet u isto vrijeme. Poznati brend se nada da će korisnicima služiti za gledanje nadolazećih servisa kompanije ili za već postojeći DirecTV Now.

Kao što ime kaže, Galaxy View 2 nije prvi pokušaj Samsung-a da napravi čudan hibrid, te na taj način poveže sve funkcije TV-a i tableta. Originalni model pušten je u prodaju 2015. godine, a ovaj put kompanija donosi nova ažuriranja kako u hardver, tako i u softver uređaja.

Pored velikog ekrana i snažne baterije od 12.000 mAh, tablet posjeduje i Dolby Atmos Sound sistem, koji će pružiti bioskopsko iskustvo gledanja filmova. Ostale specifikacije Galaxy View 2 ipak su nešto skromnije. Nova verzija tableta ima 8-jezgreni 1.6GHz Exynos 7884 čipset sa 3GB RAM-a i 64GB interne memorije. Sa prednje strane nalazi se kamera od 5 megapiksela, ali nema kamere na poleđini, budući da je ideja o fotografisanju 17-inčnim tabletom prilično smiješna.

Više memorije, veći ekran, snažnija baterija, mogućnost uspostavljanja telefonskih poziva, kao i sve funkcije jednog Android uređaja, razlozi su zbog kojih je novi tablet Samsung Galaxy View 2 probudio interesovanje svih ljubitelja poznatog brenda.