Written by

Savitljivi Huawei Mate X puni bateriju za 30 minuta

mobilni svijet, u žiži| Views: 825

O savitljivom Huawei-ju Mate X pisali smo protekle sedmice kao jednoj od najvećih zvijezda prvog dana na MWC sajmu u Barseloni.

Podsjetimo, ovaj model ima dijagonalu od 6.6 inča, dok je sa druge strane smješten nešto manji ekran, od 6.38 inča dok je objedinjen oblik telefona debljine 11 milimetara. Sam uređaj se savija ka spolja, pa se displej doslovno obavija oko spoljnih stranica telefona kada je u sklopljenom stanju. Kada se uređaj rasklopi, dobija se 8-inčni tablet debljine svega 5,4 mm.

Osim nekonvencionalnog dizajna novi Huawei posjeduje izuzetno jaku bateriju čiji kapacitet iznosi 4500mAh. Tačnije, ovaj uređaj napajaju dvije baterije, koje su smještene u dvije polovine telefona. Zahvaljujući 55W SuperCharge punjačem, Huawei Mate X puni bateriju do 85% za 30 minuta.

Ono što se ne razlikuje mnogo u odnosu na aktuelne Huawei uređaje je trostruka kamera razvijena u saradnji sa kompanijom Leica. Identična onima na P20 Pro i Mate 20 Pro modelu i sistem Mate X kamera posjeduje jedan telefoto, jedan ultraširoki i jedan širokougaoni senzor.

Fleksibilni telefon sasvim siugrno donosi revoluciju u svijet mobilnih uređaja, ali će očigledno biti potrebno još neko vrijeme da se korisnici naviknu na novu formu uređaja.