Written by

Savjeti kako da snimite kvalitetan video zapis na Androidu

moj android| Views: 690

Trenutno smo u mogućnosti da snimamo mnogo bolje video snimke sa svojim smartfonima nego ikada ranije. Sa 4K rezolucijom, stabilizacijom slike i visoko dinamičnom mogućnošću fotografisanja imamo na raspolaganju čitav niz odličnih opcija za fotografisanje savršenih fotografija i snimanje video snimaka. U nastavku vam donosimo neke od najvažnijih savjeta koje trebate pratiti ukoliko želite stvarno odlične video snimke.

Uvijek očistite objektiv

Iako vam ovaj savjet zvuči smiješno uzmite u obzir samo to koliko se masnoće i prljavštine nakupilo na objektivu bez obzira na to koliko ste ga zaštitili. Uvijek uz sebe imajte krpicu za čišćenje ili iskoristiti rub pamučne majice.

Nemojte prekrivati mikrofon

Obratite pažnju na to gdje se mikrofon nalazi i pobrinite se da ga ne prekrivate prilikom snimanja videa.

Koristite obje ruke

Dvije ruke uvijek su bolje od samo jedne prilikom snimanja stabilnih video snimaka sa smartfonom. Ništa ne pogoršava izgled jednog videa od čudnih trzaja i preskakanja a sve to lako možete izbjeći uz pomoć dobre stabilizacije.

Neka video bude horizontalan

Nikada nemojte snimati vertikalne video snimke čak i ako izgledaju bolje na vašem telefonu zato što sigurno neće izgledati tako dobro kada ga budete gledali na ekranu televizora ili PC-ja.

Obratite pažnju na jake kontraste

Budite oprezni sa područjima koja su jarko osvjetljena ili gdje postoji velika količina vještačke osvjetljenosti zato što će vaš telefon imate problem sa balansiranjem kontrasta na ovim mjestima i video snimke bi mogle ispasti nejasne.