Written by

Sedam stvari za oslobađanje iPhone memorije

Uncategorized| Views: 1027

ajfon

Ukoliko posjedujete neki od starijih modela iPhone-a, sa manje od 16 GB prostora za čuvanje podataka, sigurno vam se desilo da vam nedostaje memorije. Sve više aplikacija koje instaliramo na uređaje, fotografije i video u visokoj rezoluciji i muzička kolekcija dovoljan su razlog da korisnici iPhone-a često muku muče sa manjkom prostora na telefonu.

Prije svega potrebno je da provjerite koliko imate slobodne memorije na vašem iOS uređaju. Dodirnite Podešavanja > Opšte > Upotreba memorije i iClouda > Upravljanje memorijom. Pojaviće se popis aplikacija i količina memorije koju svaka od njih koristi, kao i detaljni podaci o korištenju.

Predstavićemo vam neke od najjednostavnijih načina kako biste oslobodili prostora na vašem iPhone uređaju, a za koji možda niste ni znali.

1. Obrišite fotografije ili ih prebacite na neki od besplatnih online servisa u „oblaku“. Ovo se naročito odnosi na Instagram fotografije koje se po „defeaultu“ čuvaju u memoriji telefona.

2. Uklonite nedavno obrisane fajlove. Još od iOs-a 8 Apple čuva obrisane fajlove 30 dana, što je korisna opcija, ali ipak bespotrebno zauzima memoriju telefona, ukoliko ste odlučili da vam te fotografije više ne trebaju.

3. Pregledate koje aplikacije rijetko koriste i bespotrebno zauzimaju prostor na telefonu, te ih obrišete.

4. Snimanje u 4k rezoluciji super je stvar, ali pravi ogromne video fajlove. Zato, ukoliko posjedujete iPhone 6S or 6S Plus, pređite na standardnu 1080p full HD rezoluciju, koja će vam na malom ekranu biti sasvim dovoljna. Ako baš želite da sačuvate vaše uspomenu u 4k rezoluciji, prebacite fajlove na neki on line cloud servis ili eksterni hard disk.

5.Još jedan savjet kada je video u pitanju, uklonite stare iMovie fajlove koji nastaju prilikom editovanja video materijala.

6. Ako ne pamtite kad ste posljednji put slušali muziku sa vašeg iPhone-a, onda je bolje rješenje da je slušate putem servisa za streaming muzike.

7. I za kraj smo vam ostavili jedan koristan savjet kada je elektronska pošta u pitanju. Ukoliko koristite više mail aplikacija koje automatski čuvaju sadržaj bilo bi dobro da izbrišete one koje ne koristite ili se ograničete na mak