Sega ima dvije nove mini konzole

Written by

Sega ima dvije nove mini konzole

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 63

Legandarna Sega predstavila je dvije mini konzole – Astro Mini City V i Sega Genesis Mini 2.

Ovaj potez kod svih ljubitelja klasičnog i retro gejminga pobuđuje nadu da na tržištu još uvijek ima mjesta za klasične i male gejming uređaje poput ova dva.

Sega Genesis Mini 2 je direktni nasljednik veoma popularne Genesis Mini konzole koja se pojavila 2019. godine, a zasnovana je na redizajniranom Genesis-u, ima skladniji izgled i pakovanje sa džojstikom/gejmpedom sa šest tastera.

Poput originalnog uređaja, i ovaj je veoma jednostavan. Ima veoma mali broj podešavanja, za konekciju i igranje nije potreban internet, potreban je samo HDMI kabl za povezivanje sa ekranom.

Za Genesis Mini 2 dostupan je veliki broj igara, a među njima su Sonic the Hedgehog, Streets of Rage, Comix Zone i Virtua Fighter 2.
Astro City Mini V konzola je nasljednik prošlogodišnjeg modela Astro City Mini, a razlika između dva uređaja je u tome što nova konzola ima 4,6-inčni LCD ekran, koji je postavljen vertikalno.

Konzola je posebno dizajnirana za gejmere koji vole tzv. “shumps” (shoot ’em ups) igrice različitih tonova i stilova.
Uz Astro Citi Mini 2 biće dostupne igre kao što su Armed Police Batrider, Kingdom Grand Prix, Cosmo Police Galivan, Wrestlig War itd.