Written by

‘Selfie’ u fokusu Ascenda P7

moj android| Views: 1126

ascend p7 selfie

Kineski proizvođač „Huawei“ nedavno je predstavio novi pametni telefon naziva Ascend P7 na svjetskom tržištu, kao pandan modelima žestokih konkurenata iz „Samsung“ i „Apple“ radionica.

„Huawei“ je tako ažurirao svoju liniju vodećih mobilnih telefona, ovoga puta ciljajući i na evropsko tržište sa jeftinijim uređajem a, između ostalog, u fokus je stavljen i moderni fenomen nazvan ‘selfie’.

Ascend P7 je, naime, opremljen sa dvije vrhunske Sony senzorske kamere, te se tako na njegovoj poleđini nalazi jedna takva sa 13, a sa prednje strane je ona sa osam megapiksela, što znači da ‘selfie’ napravljen uz pomoć ekrana kao navigatora, neće biti zrnast i lošeg kvaliteta, kao što je to slučaj sa nekim drugim uređajima.

Objektiv nudi i panoramsku opciju za snimanje grupnih fotografija, za koji je „Huawei“ iskovao termin ‘groufie’, ili ‘za fotografisanje pejzaža u širokom obimu’.

Za obradu slike zadužen je čip, za koji u kompaniji „Huawei“ tvrde da se češće nalazi u profesionalnim fotoaparatima, a nudi naprednu redukciju šumova i pojačanu osjetljivost u uslovima slabog osvjetljenja.

Kao i njegov prošlogodišnji prethodnik – P6, izuzetno je tanak, a biće dostupan u crnoj, bijeloj i roze varijanti, sa elegantnim staklima. Preciznije, sa obje strane telefona nalazi se Gorrilla staklo, dizajnirano da bude otporno na pritisak prsta, i, što je još bitnije, na ogrebotine.

Dolazi sa baterijom 2.500 mAh i funkcijom uštede energije, koja se aktivira kada baterija iscuri na 10 procenata.

Ascend P7 je poboljšan u odnosu na P6, lansiran prošle godine u Londonu, sa petoinčnim HD ekranom, koji se može pohvaliti sa 445 piksela za oštru grafiku visoke rezolucije. Ivica oko ekrana je smanjena na 2,97 milimetara, što čini razliku u poređenju sa novim Samsung Galaxy S5, kod koga je ivica 4,5 milimetara.

Huawei Ascend P7 mtelZaštitni znak P7 je i vitkost, jer je debljine svega 6,5 milimetara, a teži 124 grama. Sa druge strane, njegov rival Galaxy S5 je debljine 8,1 milimetar i 145 grama je težak.

Inače, Ascend P7 radi na Android platformi i nudi korisniku preko 100 tema, uz mijenjanje kolor šema.

Lock screen meni neodoljivo podsjeća na posljednje verzije iOS-a, a nudi pristup opštim postavkama i funkcijama.

Ascend P7 omogućava 4G LTE ultra brzinu,a dvostruka antena dizajnirana je za poboljšanje prijema signala. Takođe, koristi pametnu tehnologiju za prebacivanje mreža, zaduženu za stabilizovanje slabe veze.

Kada je u pitanju cijena, tu bi mogao potkopati konkurenciju, pa se „Huawei“ iz mnogo razloga trenutno nalazi u sličnoj poziciji kao „Samsung“ prije nekoliko godina, boreći se da uđe na tržište pametnih telefona i nadajući se da će niže cijene, ali i adekvatne specifikacije biti dovoljne da odvuku kupce od Apple i Samsung alternativa.

Iz kompanije kažu da je popularnost brenda širom svijeta prošle godine bila 52 procenta, u odnosu na 25 procenta u 2012. godini, tako da se „Huawei“ nalazi na sigurnom tlu.

Inače, mnoge od specifikacija Ascend P7 su procurile već u decembru, tako da ovaj smartfon nije došao kao iznenađenje, a kompanija je otkrila i da se P6 distribuirana 100 različitih tržišta, sa više od četiri miliona prodatih telefona.

Direktor kompanije Ričard Ju, kazao je na predstavljanju u Parizu da P7 predstavlja veliku šansa za „Huawei“ da izgradi novi globalni brend.

Želimo postati bolji i bolji, a zbog toga u razvoj ulažemo zaista mnogo sredstava, istakao je on.