sta_smo_naucili_u_doba_korone-mtel_blog

Written by

Sigurno svi nešto jesmo… Ali, šta smo zapravo naučili?

m:vijesti, prijateljstva| Views: 4533

Kažu da se iz svake životne situacije, bila ona dobra ili loša, može nešto naučiti. A, šta smo naučili iz ovog, moglo bi se reći, planetarnog izazova, rekli ste svi vi koji ste učestvovali u m:tel-ovom aprilskom konkursu koji se odnosio upravo na ovo pitanje.

Sredinom aprila, odnosno od 14. dana tog mjeseca, m:tel je započeo kampanju pod nazivom „Šta smo naučili“. Na društvenim mrežama Facebook i Instagram, objavljen je konkurs koji je trajao sve do 4. maja, a deset najboljih komentara nagrađeni su vrijednim nagradama.

Ideja ovog konkursa je da teško vrijeme pandemije, odnosno fizičke distance i izolacije, ipak pretvorimo u pozitivne lekcije koje smo iz ovih vanrednih okolnosti naučili, a koje nam sigurno mogu biti od koristi u vremenu koje dolazi.

U prvoj fazi konkursa pratioci navedenih društvenih mreža ostavili su mnogo komentara na temu naučenog iz vremena pandemije, a poruke su se, sasvim očekivano, najvećim dijelom odnosile na porodične vrijednosti i zdravlje. Svakako, to su univerzalne vrijednosti koje sasvim sigurno svi stavljamo na prvo mjesto, ali život nas ponekad zatrpa i zaokupi mnoštvom drugih stvari, da je s vremena na vrijeme potrebno stati i podsjetiti se onoga što je zaista važno.

Kako je planeta ’stala’ na nekoliko mjeseci, mi smo odlučili da iskoristimo ovu priliku kako bismo razmijenili pozitivne poruke s pratiocima naših mreža, ali i podsjetili se pravih vrijednosti. Upravo su vaši najljepši komentari postali jedinstveni podsjetnici na važne životne ideje, kojima bismo se trebali vraćati svakodnevno, kako bismo naučili da se vodimo kvalitetan i ispunjen život.

Stoga će izabrane poruke iz ove kampanje dobiti i svoj ’drugi život’. One će se naći i u novim objavama, kao i spotu koji smo za vas pripremili, a sve s ciljem širenja pozitivnih priča, emocija i pravih vrijednosti.

Jedna od najboljih poruka, koju je napisala Marija Stanković, dokaz je upravo svega navedenog, a ona glasi: „Naučili smo da živimo i cenimo život. Da za sreću ne treba puno, samo zdravlje, porodica na okupu i malo parče neba. Davno smo zaboravili prave vrednosti, sada se podsjećamo. Sreća se meri sitnicama, a sitnice život znače“.

Zato, svakog narednog dana stanite, podsjetite se bar na trenutak onoga što vam je zaista važno i neka i ova životna lekcija služi za što srećnije sutra!