Sklopiva baterija

Written by

Sklopiva baterija za sklopive telefone

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 602

Uz pop-up selfi kamere, jedan od trendova mobilne industrije u 2019. godini jesu i sklopivi telefoni. Vodeći proizvođači, poput Samsung-a i Huawei-ja, već su predstavili svoje modele, a jedina stvar koja ih povezuje jesu dvije manje baterije umjesto jedne velike i to sve zbog njihove sklopive prirode.

Istraživači iz Ciriha nedavno su predstavili kako bi mogla izgledati sklopiva baterija za sklopive telefone. Kako ovi stručnjaci tvrde, nova baterija moći će se savijati, uvijati i razvlačiti bez ikakvih problema u radu.

Ipak, ovakva vrsta baterije trenutno je u fazi razvoja i potrebno je još mnogo ispitivanja i testiranja kako bi bila dostupna u komercijalne svrhe. Uvođenjem ove baterije u sklopive telefone, proizvođači bi imali više prostora u pogledu dizajna, tako da bismo u budućnosti mogli očekivati i neke neobične sklopive telefone.

Iz ovog istraživačkog tima poručuju kako bi se ovakve baterije mogle koristiti i za rolo ekrane, pametne satove, ali i pametnu odjeću.

Vjerujemo da će proizvođači mobilnih telefona prepoznati potencijal ove ideje i možda već u nekoj narednoj generaciji sklopivih telefona implementirati novu vrstu baterije.