Written by

Skype sada omogućava dijeljenje sadržaja ekrana

m:reza, preporučujemo| Views: 599

Korisnici Skype-a na iOS i Android uređajima sada mogu da dijele sadržaje svojih ekrana putem video poziva.

Microsoft je prvi put počeo testirati pomenutu funkciju za Skype aplikaciju još u aprilu, ali sada je ova opcija dostupna svima. Kompanija je putem Microsoft bloga potvrdila informacije o nadogradnji softvera, ali i naglasila da možete koristiti ovu alatku za održavanje sastanaka i konferencijskih poziva van kancelarije. Takođe, možete da pomognete manje spretnim prijateljima u rukovanju telefonima, ali i kao odličan alat prilikom zajedničke online kupovine sa najbližima.

Dijeljenje ekrana za mobilne uređaje nije neuobičajena pojava među aplikacijama za video razgovore. One su obično fokusirane na upotrebu unutar neke kompanije, a najpoznatije su Cisco WebEx, GoToMeeting i Zoom, dok se funkcija daleko manje koristi u softverima poput Google Duo, FaceTime, Messenger ili WhatsApp.

Bez obzira na pomenuto i u zavisnosti od toga da li koristite Skype za poslovnu ili ličnu upotrebu, vjerujemo da će upravo on, zahvaljujući ažuriranjima, postati vaša omiljena aplikacija.

Za one koji su već ljubitelji Skype-a, važno je napomenuti da ovoj funkciji mogu pristupiti i tako što će dodirnuti dugme menija u donjem desnom uglu novog redizajniranog interfejsa za video pozive. Takođe, on sadrži i funkcije “titlovanja” uživo, što znači da će izgovoreni tekst imati i transkript u realnom vremenu.