Written by

Snapchat stvorio svijet u kome žive bitmoji-ji

m:ovo m:ono| Views: 929

I Snapchat je još jedna u nizu popularnih aplikacija koje stalno uvode dodatke i poboljšanja. Ovaj put radi se o novoj opciji na Snap mapi pod nazivom ’ Weather and World Effects’ koja će korisnicima olakšati da saznaju šta rade njihovi prijatelji.

Za razliku od postojeće ’Actionmoji’ opcije koja predviđa šta radite na osnovu prethodnog kretanja novi efekt uzima u obzir i druge informacije koje Snapchat posjeduje o lokaciji korisnika.

Kao što i samo ime kaže ’Weather Effects’ dodaje animacije na osnovu toga kakve su vremenske prilike na mjestu gdje se drugi Snapchat korisnici nalaze. Kada zumirate mapu imaćete priliku da vidite animirane kapljice kiše ili sunce u zavisnosti od toga gdje se nalaze.

Isto tako, ’Weather Effects’ dodaje animacije kako bi se mogli obilježiti događaji koji su značajni na neki način. Radiće se npr o animiranim konfetama za rođendan ili palmama kada se radi o ljetovanju.

Update dolazi na godišnjicu lansiranje Snap mapa i predstavlja prvi od planiranih pokušaja kompanije da poveća nivo ineraktivnosti Snapchat aplikacije.