Sony najavio sedmu generaciju svog RX100 foto-aparata

Written by

Sony najavio sedmu generaciju svog RX100 foto-aparata

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 454

Sony je najavio sedmu generaciju svog uspješnog RX100 digitalnog foto-aparata. Nazvan RX100 VII, novi model stiže sa bržim režimom snimanja i poboljšanim performansama autofokusa.

Kompanija nastoji da svojim kompaktnim foto-aparatima pokaže da takvi uređaji nisu stvar prošlosti, iako je danas svakom korisniku boljeg mobilnog telefona omogućeno da stvara kvalitetne fotografije. Sony-jevi RX100 modeli su revolucionarni mali foto-aparati sa senzorom koji je četiri puta veći od od drugih uređaja iz te klase. Zahvaljujući tome, pomoću ovog foto-aparate možete s manje svjetla praviti fotografije vrhunskog kvaliteta, odnosno u rangu s znatno skupljim uređajima.

Foto-aparat/kamera ima ažurirani 1-inčni stacked BSI senzor rezolucije 20,1 MP, što znači da je memorija integrisana u senzor. Drugo glavno obilježje je BIONZ X procesor. Zbog tih, ali i nekih drugih performansi, iz Sony-ja tvrde da sve one nisu do sada bile prisutne u nekom kompaktnom foto-aparatu.

Konkretno, model RX100 VII je nadograđen u odnosu na RX100 model, koji takođe karakterišu odlične performanse, a posebno ga, zbog laganog dizajna, vole YouTube-ri.

Upravo su po pitanju vlogovanja primjetna najveća poboljšanja, kada je riječ o foto-aparatu RX100 VII. Ta unapređenja se odnose na eksterni mikrofon port, koji omogućava povezivanje mikrofona na kamer, čiji je ekran dijagonale 7,5 cm i može se okrenuti naprijed, u selfie mod.

Ono što će takođe oduševiti sve buduće vlasnike i korisnike je i nova opcija Single Burst Shooting, pomoću koje će odjednom moći da kreiraju do sedam fotografija. Tu su i već spomenute poboljšane performanse sistema autofokusa, koji nudi mogućnost za AF/AE kalkulacije od 60 puta u sekundi. Kamera dolazi sa 24-200mm zum objektivom, s potpisom ZEISS-a koji je naslijeđen od prethodnika, sa maksimalnim otvorom blende od f/2.8-4.5.

Sony RX100 VII bi trebalo da bude dostupan za nekoliko dana, tačnije u nadolazećem avgustu, a dodatne informacije su dostupne u najavnom videu: