Written by

Sony otkrio nove detalje kamere Xperia 1 telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 601

Sony Xperia 1 se već može pronaći na tržištu, a odlikuje ga OLED ekran dimenzije 21:9 sa 4K rezolucijom i trostrukim podešavanjem kamere, koja je i dalje u centru pažnje.

Iz Sony ističu performanse kamere i tvrde da je ovo vodeći model u svijetu pametnih telefona. Kako bi potvrdila riječi hvale za ovaj uređaj, kompanija je izdala nekoliko promotivnih video zapisa o njegovim funkcijama. Tokom kreiranja video materijala korištene su sve napredne opcije koje su dostupne za kameru telefona Xperia 1.

Jedna od prednosti koja je osvojila simpatije javnosti je svakako Cinema Pro, koja predstavlja skup alata pomoću kojih se video zapisima, za prirodniji izgled, dodaju filmski tonovi.

Podešavanja boja će raditi zajedno sa podrazumijevanom kinematografskom brzinom od 24 slike i različitim brzinama zatvarača za kontrolu svjetla i sijenki, koji direktno utiču na kvalitet snimka i kadrova.

Pored navedenih, ljubitelji kinematografije će dobiti i opciju da izaberu koju kameru žele da koriste za snimanje.

Još jedna od istaknutih video funkcija je i ona naziva Optical Steady Shot, koja koristi hibridni OIS/EIS sistem za video zapise bez potresanja. Iako većina proizvođača već nudi slične karakteristike stabilizacije, iz kompanije Sony tvrde da je iskustvo koje pruža njihov proizvod najbliže onom koje donosi kino-kamera.