Written by

Sony prodao više od 25 miliona PS5 konzola 

mobilni svijet, u žiži| Views: 79

Kompanija Sony Group Corporation objavila je izvještaj o zaradi za treći godišnji fiskalni kvartal koji se završio 30. septembra u kojem piše da je kompanija u tom periodu prodala svoju 25. milionitu PlayStation 5 konzolu.

Sony-ev izvještaj donosi podatke o 3,3 miliona pošiljki PS5 konzola za period jul – septembar i navodi da kompanija očekuje da će prodati ukupno 18 miliona jedinica za 2022. godinu, što bi bilo povećanje od 56 odsto u odnosu na 11,5 miliona koje su prodali 2021. godine.

Plan japanske kompanije bio je da 18 miliona primjeraka Play Station 5 konzole proda u toku cijele godine i očigledno je da će ova ambiciozna brojka biti premašena.

U drugom kvartalu ove fiskalne godine Sony je zabilježio 45,4 miliona pretplatnika na platformi PlayStationPlus, što je za 1,9 miliona manje korisnika nego u isto vrijeme prošle godine.

U sektoru mrežnih usluga koji uključuje PlayStation Plus i PlayStation Network (PSN) prihod od oglašavanja iznosio je 794 miliona dolara, u poređenju sa 679 miliona dolara prije godinu dana. Ukupni prihodi su zapravo porasli na 4,92 milijarde dolara, podstaknuti povećanim cijenama PS5 konzola od avgusta.