Sony u junu objavljuje šarene kontrolere za PlayStation 5

Sony u junu objavljuje šarene  kontrolere za PlayStation 5. U pitanju Midnight Black i Cosmic Red boje.

Kako navode, Midnight Black sadrži dvije suptilno različite nijanse crne sa svijetlosivim detaljima koji odražavaju viđenje noćnog neba. Cosmic Red nudi upečatljiv crno-crveni dizajn nadahnut živopisnim nijansama crvene inspirisane čitavim kosmosom.

Ova linija biće dostupna globalno, tokom sljedećeg mjeseca. Tačan datum zavisiće od lokacije.

DualSense kontroler označio je radikalan pomak od prethodnih kontrolera pružajući inovativne stavke poput haptičnih povratnih informacija i prilagodljivih okidača. 

“Cilj nam je pronaći dizajn koji će iznenaditi i privući naše obožavaoce, a ove nove boje rezultat su opsežnog postupka odabira. Željeli smo da se nove boje kontrolera nadopunjuju, kao i izvorni DualSense bežični kontroler i PS5 konzola, pa smo dizajnirali boje oko teme galaksija jer se činilo kao prirodni napredak u odnosu na izvorni dizajn PS5 i dodatne opreme”, navode dizajneri uz kompanije Sony.

Oba kontrolera imaju suptilnu plavu nijansu koja daje jedinstvene nijanse crvene i crne. Plava nijansa prisutna je i u izvornim bojama bežičnog kontrolera DualSense, pa se sve tri boje lijepo nadopunjuju. Boje i detalji tipki na kontroleru prilagođeni su kako bi upotpunili nove boje.