Written by

Sprema li Alcatel sklopivi telefon? TCL najavio početak proizvodnje za kraj godine

iza ugla, mobilni svijet| Views: 739

TCL je u februaru najavio da kompanija aktivno radi na razvoju tehnologija za sklopive telefone, a po svemu sudeći, već čini prvi i ujedno ključni korak u njihovoj proizvodnji.

Kompanija je kupila LTPS opremu iz Japana i Južne Koreje za svoju fabriku, gdje se očekuje početak proizvodnje AMOLED panela do posljednjeg kvartala 2019. godine. Prema nezvaničnim informacijama, kompanija će proizvodnju panela vršiti preko svoje ekranske jedinice pod nazivom Huaxing Optoelectronics.

Menadžment TCL-a je rekao da vjeruje da će Huaxing ostvariti dvocifreni rast kako u godišnjoj prodaji, tako i u profitu. Ova izjava je formirana na osnovu činjenice da je proizvodnja LTPS-LCD-a za prvo tromjesečje 2019. godine dostigla vrtoglavih 27,2 miliona dolara, što je treće mjesto u svijetu među kompanijama s jednom jedinicom. Predstavnici brenda su saopštili i da je kompanija postigla sporazum sa nekim vrhunskim proizvođačima telefona. A o kome je tačno riječ, još nije poznato.

TCL grupacija teži da uzdrma ne samo poslovanje na tržištu pametnih telefona, već i pametnih televizora. Izvještaje, ali i dio informacija koje još nisu potvrđene od strane predstavnika kompanije, a tiču se novog Huawei Smart TV-a, sugerišu da će Huaxing proizvoditi 65-inčne panele, dok će za model od 55 inča biti zadužen BOE, drugi kineski proizvođač ekrana koji već radi sa Huawei-em na proizvodnji Mate 20 Pro displeja.