Written by

Sprema li Alcatel sklopivi telefon?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 669

Sklopivi telefoni definitivno su jedan od najvećih trendova u svijetu pametnih uređaja, a neki od vodećih brendova već su lansirali ili će tokom godine na tržište pustiti svoju verziju ovakvog telefona.

Brend Alcatel, koji je u vlasništvu TCL Electronics-a, tokom ovogodišnjeg sajma MWC predstavio je nekoliko dizajna sklopivih telefona. Iz ove kompanije poručeno je da su njihovi prvi sklopivi uređaji, čiji je fokus na pristupačnosti, spremni za potrošače, a da se očekuje kako će na tržište stići 2020. godine.

Ovaj brend se ne planira takmičiti sa vodećim proizvođačima u mobilnoj industriji već, umjesto toga, želi da prikaže stvarne prednosti sklopivog telefona korisnicima koji inače sebi ne bi mogli priuštiti takve luksuzne uređaje.

TCL – inovator i lider na tržištu mobilnih uređaja u budućnosti

Generalni direktor za globalnu prodaju i marketing u TCL Communication, Peter Lee, nedavno je rekao kako predstavljeni prototipovi fleksibilnog telefona imaju veliki potencijal i da se svakodnevno radi na rješavanju brojnih hardverskih izazova.

Kada posmatramo praktičnu primjenu fleksibilnog ekrana i sklopivih mobilnih uređaja, postoje tri izazova koje treba prevazići – fleksibilan AMOLED ekran, izdržljivo mehaničko kućište i, naravno, softver koji se može bez problema prilagoditi ovim uslovima.

S obzirom da su uređaji brenda Alcatel pristupačni, a vrlo napredni, ni od sklopivog telefona ne očekujemo ništa manje. Vjerujemo da će ova kompanija uskoro izaći sa novim informacijama, a nadamo se i zvaničnom datumu lansiranja sopstvene verzije sklopivog telefona.