Sprema li Huawei telefon sa kamerom od 108 MP?

Kompanija Huawei počela je da daje nagovještaje novog telefona, koji bi mogao imati jednu posebnu karakteristiku.

Novi telefon, čije se lansiranje očekuje, biće obilježen oznakom Huawei Nova 9 SE. Prema tizerima, njegova glavna karakteristika koja privlači najviše pažnje je kamera, koja ima ogromne mogućnosti.

Glavna kamera bi trebalo da ima instaliran senzor od 108 MP, što će biti prvi Huawei-jev uređaj sa tako visokom rezolucijom. Pored pomenute kamere, postojaće i 8 MP ultraširoka kamera, kao dve dodatne kamere – za duboke i makro fotografije.

Kompanija je predstavila dizajn i displej sa tankim okvirima, a odranije se znaju i ostale specifikacije telefona, pa se sugeriše da će Huawei Nova 9 SE imati displej od 6,78 inča, pokretaće ga Snapdragon 665 čipset i imaće 8 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora, bez utora za microSD karticu.

LCD displej imaće rezoluciju 2388×1080 piksela, a na njemu će se nalaziti i selfie kamera sa rezolucijom od 16 MP. Na desnoj strani, telefon ima tastere za podešavanje jačine zvuka, kao i dugme za napajanje sa ugrađenim skenerom otiska prsta. Lijeva strana je ravna, donja strana ima USB Tipe-C port, kao i zvučnike.

Pominje se da će telefon pokretati EMUI 12 zasnovan na Androidu 11 i ima bateriju od 4.000 mAh. Zvanična informacija o cijeni za sada nije objavljena.