Google Assistant

Written by

Šta donosi Google Assistant druge generacije?

m:apps, preporučujemo| Views: 560

Google je najavio drugu generaciju softvera Google Assistant koji dolazi s novim mogućnostima, poboljšanjim dizajnom i značajno većom brzinom u radu.

Ova nadogradnja znači da će se novi pomoćnik brže pokretati i odgovarati na pitanja mnogo ranije. Ažuriranje će, naravno, prvo doći na Google-ove Pixel telefone, a sve je najavljeno prošle sedmice kada je ova kompanija predstavila svoju Pixel 4 seriju.

Google je o drugoj generaciji Assistant-a mnogo toga rekao na I/O konferenciji u maju i tada tvrdio da će biti i do 10 puta brži nego prije, što su kasnije i dokazali predstavljeni video-materijali. Na demonstraciji se zaista mogla vidjeti impresivna brzina novog pomoćnika, kao i odgovori koje je nudio nakon samo sekundu ili dvije.

Poseban akcenat stavljen je na privatnost korisnika, pa će korisnici od novog asistenta moći zatražiti brisanje svih radnji na Google servisima.

Očekuje se da će se nova generacija softvera na Pixel telefonima pojaviti do kraja ovog mjeseca, a ni drugi Android korisnici neće mnogo čekati na ova Google Assistant poboljšanja.