Written by

Šta donosi Live Caption servis?

m:apps, preporučujemo| Views: 667

Među najavama popularnih asistenata na ovogodišnjoj Google I/O 2019 konferenciji najzanimljivije su bile one o novim servisima koji sadržaj društvenih mreža čine pristupačnijim svakom korisniku.

Jedan od njih Live Caption, a namijenjen je osobama sa oštećenim sluhom. Inovativnost ovog proizvoda ogleda se u tome što on nudi uslugu transkripcije onoga što je rečeno u videu, video-pozivu, ili čak na Instagram Story-u u realnom vremenu.

Budući da vam konstantna internet veza nije potrebna kako bi usluga funkcionisala, u zanimljivim minutama videa možete učestvovati bez obzira na to gdje se nalazite. Live Caption je kompatibilan sa Live Transcribe-om, kako bi u svijet digitalizacije uveo i one sa nešto slabijim čulom sluha.

Pomenuti softver zauzima samo 80MB memorije, a aktivira se jednostavnim dugmetom iz menija za podešavanje jačine zvuka. Ipak, spekuliše se da će samo pametnim uređajima određenih specifikacija biti dozvoljena instalacija Live Caption softvera.

Još jedna mana aplikacije je ta što funkcioniše samo na high-end Android telefonima, budući da oni posjeduju dovoljno procesorske snage za generisanje natpisa u realnom vremenu. S druge strane, to je opravdano uzimajući u obzir tehnologije koje su upotrebljene prilikom kreiranja softvera.

Live Caption zvuči veoma impresivno, iako nam još nisu poznate sve njegove funkcije. Informacija o tačnom datumu lansiranja ove usluge nema, ali se očekuje da će na tržište stići krajem 2019. godine.