Written by

Šta donosi novo ažuriranje WhatsApp-a

moj android| Views: 789

vacap

WhatsApp je pored Vibera sigurno najpopularnije sredstvo za razmjenu poruka, a nedavno je objavljeno i kako je puštena nova ažurirana verzija koja donosi mnoštvo noviteta. Za početak ako želite novu verziju WhatsApp-a to ćete nalakše uraditi putem Play Store-a koji će ažurirati aplikaciju automatski.

Ako pak želite ažurirati aplikaciju ručno to možete uraditi tako što ćete skinuti najnoviju verziju sa WhatsApp stranice. Beta verzija je dostupna za skidanje, a donosi mnoštvo novih funkcija. Jedna od najinteresantnijih se zove Group Description koja vam omogućava da dodate opisni tekst grupnom chat-u tako da ga mogu vidjeti svi učesnici, a lociran je na vrhu gdje stoji naziv grupe. Ovo je takođe javno vidljivo ukoliko neko poželi da podijeli link grupe na nekom drugom mjestu koje se ne nalazi na listi vaših kontakata. Ova naravno nije neka drastična promjena koja će uticati na to kako grupni chat funkcioniše, ali je svakako simpatičan dodatak.

Pored toga, WhatsApp je pustio funkciju koja vam dopušta da podijelite svoju lokaciju. Ova nova opcija je došla kako na Android tako i na iOS uređaje, a omogućava vam da obavijestite svoje prijatelje i rodbinu gdje se nalazite u određenom trenutku. Ovo je veoma korisna opcija ukoliko želite sa nekim da se nađete ili obavijestite nekoga za koliko vremena ćete biti ne nekom mjestu.

Ovu opciju možete aktivirati direktno iz chat-a tako što ćete kliknuti na ikonicu iz priloga i odbarati opciju Share current location. Isto tako sami možete odlučiti koliko dugo će se vaša lokacija priazivati u chat-u.

WhatsApp je razvio i novu funkciju koja dozvoljava korisnicima da reprodukuju YouTube video zapise direktno iz aplikacije umjesto da odlaze na neku drugu poput Chrome-a i YouTube-a. U ovom slučaju dostupan je i full screen.

Pored svih ovih noviteta dodan je Night Mode za kameru, ali za iOS korisnike, a očekuje se da uskoro bude dostupan i za Android, uskoro. Ova funkcija omogućava korisnicima da prave što bolje i kvalitetnije fotografije u mraku, a ova funkcija će se pojaviti svaki put kad imate loše osvjetljenje.