Šta je sve Galaxy S22 Ultra prošao na testu izdržljivosti?

Kao što je poznato, novi pametni telefoni prolaze niz testova izdržljivosti, a njima je nedavno podvrgnut i Samsung Galaxy S22 Ultra.

Testiranje sprovedeno za potrebe emitovanja na YouTube kanalu JerryRigEverything, a koje se sastojalo od grebanja, udaranja, sječenja i izlaganja toploti, pokazalo je da je i ovaj Samsung-ov uređaj izuzetno izdržljiv i prilično sličan modelima Galaxy S22 i S22+.   

Naime, novi model bez problema je „preživio“ potapanje u vodu, a prilikom grebanja displeja primijećene su blaže ogrebotine na nivou šest na Mohsovoj skali tvrdoće, te dublje na nivou sedam.

Istina, Galaxy S22 i S22+ imali su ogrebotine na nivou osam, iako sva tri uređaja imaju istu Gorilla Glass Victus+ zaštitu. Sumnja se da je Galaxy S22 Ultra nešto manje otporan zbog zakrivljenog ekrana, jer i njegova zadnja strana, koja je izrađena od istog matrijala, ima ogrebotine na nivou osam.

Test je pokazao i da metalni okvir novog pametnog telefona bez problema može da izdrži udarce.

Ovaj telefon se pokazao vrlo snažnim i pri pokušaju savijanja na jednu i drugu stranu.

Prema testiranju koje je sproveo PBKreviews, telefon je dobro podnio i prelazak punog automobila preko njega. Nastale su manje ogrebotine, ali nije bilo značajnijih oštećenja, zbog čega ga je za izdržljivost nagradio ocjenom 9,5/10.