Written by

Šta možemo da očekujemo od pametnog telefona Sony Xperia XZ2?

moj android| Views: 929

xperia

Jedna od trenutno najvećih misterija u svijetu tehnologije jeste datum kada će biti lansiran najnoviji model pametnog telefona Sony Xperia XZ2. Iako je prvobitno bilo najavljivano da će se promocija ovog telefona desiti tek u septembru, na sajmu nauke i tehnologije u Berlinu, sada se šuška da bi se to moglo desiti i ranije, na MWC u Barseloni, koji počinje 28.2.

Ono što se zna kad je ovaj model u pitanju jeste da će to biti unaprijeđena verzija Sony Xperia XZ1 telefona te se očekuje da će to biti glavni predstavnik visoke klase telefona koji će doći iz kompanije Sony u ovoj godini.

Ono što je poznato kad je u pitanju ovaj model jeste da će imati u potpunosti novi dizajn, to podrazumjeva super široki displej, a priča se da bi oštri uglovi koje po kojima su Sony telefoni bili prepoznatljivi mogli nestati te da će biti mnogo zaobljeniji.

Displej bi trebalo da bude veličine 5,5 inča sa 4K rezolucijom. Kad je RAM u pitanju tu je više nego dovoljnih 4GB, te 64 GB memorije.

Kad su u pitanju kamere ovaj model će imati dualnu kameru od 12 megapiksela te prednju kameru od čak 16, i bateriju jačine 3130 mAh, a uz to sve ide i procesor Qualcomm Sanapdragon 845. Još uvijek nije poznato da li će biti poboljšanja kad je u pitanju senzor za prepoznavanje lica i otisaka prstiju, ali i bežično punjenje.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da sačekamo lansiranje koje će se sigurno desiti ove godine.