Written by

Šta se dešava sa savitljivim telefonom iz Samsunga?

moj android| Views: 421

foldable

Predstavnici Samsunga su na MWC u Barseloni izjavili kako će rizikovati da ne postanu prva kompanija koja je napravila sklopivi/savitljivi telefon, ali da model Samsung Galaxy X o kome se priča već sedam godina neće ugledati svjetlo tržišta dok u potpunosti ne bude spreman.

Stručnjaci kažu da je pitanje dana kad će tržište preplaviti savitljivi telefoni te da se samo čeka ko će biti prvi, a sigurno je da se o tome u Samsungu priča već punih sedam godina. Isto tako, uveliko se priča da bi naziv tog telefona mogao biti Samsung Galaxy X.

Ideja o sklopivom, savitljivom telefonu nije nikakva novost za Samsung jer je kompanija 2011 godine pokazala prototip ovakvog telefona. Uređaj je izgledao prilično robusno i čudno, ali je funkcionisao. Tada je bilo jasno da to nije komercijalni proizvod sve dok Samsung nije lansirao i video u kome je jasno bio prikazan poptpuno savitljivi, providni telefon.

Svake godine se šuškalo o tome kada bi se ovaj telefon mogao naći u prodaji, a prošla godina je naslućivala da bi se to zaista moglo desiti tada. Objavljeno je da će telefon biti savitljiv, da će imati 4K rezoluciju te da će biti zaista veliki čak i kad se preklopi. Mi smo dobro zagazili u 2018. godinu, ali naznaka da bi ovaj telefon mogao biti predstavljen u skorije vrijeme još uvijek nema.

Neke informacije kažu da Sasmsung vrijedno radi na ovom otkriću koje bi moglo biti epohalno te da imaju sve komponente, ali da jednostavno ne žele žuriti sa lansiranjem jer žele biti sigurni  da su našli način kako da se telefon savije, a da se ne oštete unutrašnji dijelovi telefona.

Kako stvari trenutno stoje, ni 2018. godina izgleda neće biti godina kada će svijetu biti predstavljen prvi savitljivi telefon.