Apple

Written by

Šta sve iz Apple-a stiže do kraja godine?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 524

Iz Apple-a je od početka 2019. stiglo nekoliko noviteta, ali ih nekolicinu možemo očekivati i do kraja ove godine.

Nakon novih iPad-a, AirPod-a, kao i kreditne kartice, evo šta nam do kraja godine vjerovatno stiže iz Apple „kuhinje“:

Smartfon iPhone 11

Apple bi, kao i pethodnih godina, u devetom mjesecu trebalo da predstavi svoj novi pametni telefon. iPhone 11 navodno dolazi u tri izdanja. Očekuje se da će imati novu kameru na zadnjoj strani, s tri leće, ali i novi dizajn smrznutog stakla.

Pametni sat Apple Watch 5

Od 2016. godine, kad stigne novi iPhone prati ga i novi pametni sat, pa je očekivati da će ako biti i ovog septembra. Očekuje se da Apple Watch 5 dođe uz novi procesor, jači i štedljiviji od sadašnjeg, ali i da ima novo keramičko kućište.

Novi Mac Pro

Nasljednik računara iz 2013. godine je predstavljen ovog juna, ali još uvijek se ne zna kad će se naći u prodaji. Ipak, ono što se zna je jeste da ga prate novi monitor i stalak, ali da će ih Apple prodavati zasebno.

Apple TV Plus

Apple je ranije ove godine predstavio svoj visokobudžetni servis za streaming. Prema nekim navodima, novi Apple TV Plus servis bi ove jeseni mogao krenuti s radom, a korisnicima će biti dostupan pomoću prateće aplikacije.

 

Apple Arcade

Tu je i servis za igranje uz pretplatu. Apple Arcade donosi oko 100 igra koje će biti dostupne samo na tom servisu. Najavljeno je da bi u App Store trebao doći tokom jeseni, a više detalja bi moglo biti poznato kad bude predstavljen novi iPhone.

 

Još AirPod-a

Apple je ovog proljeća predstavio drugu generaciju svojih bežičnih slušalica AirPod, ali se očekuje da do kraja godine ponudi još dva modela. Jedan od njih bi mogao stići uz značajan redizajn.