honor 9x

Written by

Šta sve znamo o nadolazećem Honor-u 9X

iza ugla, mobilni svijet| Views: 631

Već je poznato da novi Honor 9X stiže sljedeće nedjelje, a novosti u vezi nadolazećeg modela Huawei-jevog podbrenda pristižu iz dana u dan.

Riječ je o uređaju iz srednjeg segmenta, kog pokreće Kirin 810 čipset i GPU Turbo 3.0

Honor 9X će imati dvije kamere na poleđini dok će se senzor otiska prsta nalaziti sa strane telefona. Uz standrardni Honor 9x dolazi i 9X Pro model za kog se očekuje da će imati tri kamere na poleđini, kao i pop-up selfi kameru sa prednje strane. Vjeruje se da će se Honor 9X isporučivati u varijantama do 8GB RAM-a, 256GB skladišnog prostora i proširenjem za microSD kartice.

honor 9x

honor 9x

Procurile su informacije da će telefon napajati baterija od 3900mAh, a da će masa uređaja biti oko 200 grama. Ono što je sigurno je da novi član Honor porodice dolazi na Android 9 OS koji će biti zasnovan na fabričkom EMUI 9.1 korisničkom interfejsu.

Podsjetimo, ranije je objavljeno nekoliko fotografija, nakon čega je objavljen i nezvanični tizer Honor 9X telefona. Sve ostale specifikacije, kao i izgled telefona otkrićemo prije njegovog zvaničnog predstavljanja koje je zakazano za 23. jul u Kini.