YouTube_Music

Written by

Šta tačno donosi YouTube Music?

m:apps, preporučujemo| Views: 1018

Ako vam je YouTube omiljeni izvor dobre muzike i video-sadržaja, onda ćete voljeti i novi YouTube Music.

Za jednu od najpopularnijih platformi se već odavno priča kako radi na unapređenju korisničkog iskustva. Svjedoci smo da je YouTube još 2015. godine debitovao sa pretplatničkim servisom pod nazivom YouTube Red, a kasnije i Premium. Ali, sada je stiglo nešto bolje – i zove se YouTube Music.

Ova aplikacija, odnosno nova YouTube platforma nudi bolje mogućnosti i poboljšano iskustvo uživanja u muzici. Na početnom ekranu se nalaze preporučeno muzički video-zapisi, i to većinom oni koje se preslušali. U drugom dijelu aplikacije se nalaze novosti koje su prvenstveno posvećene živim nastupima, ali i brojni koncerti.

U nastavku se nalaze vaši “favoriti”, odnosno pjesme i playliste koje ste označili da ćete slušati kasnije ili ih prosto želite uvijek imati. Osim početne strane, u aplikaciju su postavljene i dvije odvojene kartice – Najpopularnije i Knjižica.

Pitate se – šta je razlika u YouTube Music-u?

Prilikom prvog korištenja, ovo je potpuno logično pitanje. Ali, razlika je to što na YouTube Music platformi imati sve informacije o albumu na kojem se određena pjesma nalazi. Takođe, postoji razlika između pjesama i video-zapisa, jer su pjesme popraćene samo fotografijama.

Uz novu aplikaciju jednostavnije možete doći i do pjesme čiji naziv ne znate u potpunosti. Sada prosto u pretragu možete ukucati neko od riječi iz pjesme ili opisati video-zapis po sjećanju.

I još?

Ako ipak želite više od nove YouTube Music aplikacije, možete koristiti pretplatnički model koji će vas poštedjeti reklama i oglasa, ali vam omogućiti da muziku slušate i kada niste online.

YouTube je definitivno podigao ljestvicu u slušanju muzike, a sigurni smo da će nova Music aplikacija doživjeti i brojna unapređenja, zavisno od želja i potreba korisnika.