Written by

Šta znamo o Android P operativnom sistemu?

moj android| Views: 648

android-p

Uveliko se nagađa da bi najnovija verzija operativnog sistema Android uskoro mogla da ugleda svjetlost dana, a mi vam otkrivamo sve što se o njoj trenutno zna.

Samo ime za 9.0 verziju operativnog sistema Android neće biti poznato prije ljeta ove godine, ali neka nagađanja kažu da će se zvati Pistachio Ice Cream, u opciji su i Pie, Pekan Pie ili Pumpkin Pie, ali moraćemo se strpiti još neko vrijeme prije nego što budemo sto odsto sigurni.

Prema prvim saznanjima zvanično predstavljanje trebalo bi da se desi u maju ove godine, ali ni to nije sigurno pošto je prethodna verzija Oreo bila zvanično predstavljena u martu.  Bez obzira na to kad će biti promovisan sa sigurnošću možemo reći da neće odmah biti dostupan na svim uređajima, a šuška se da će tek u septembru biti predstavljeni uređaji koji će imati instaliran Android 9.0.

Kad su u pitanju nove performanse, prva koja je izašla u javnost jeste ta da će Google ukloniti sve API-jeve koji nisu oficijelni. Spominje se i opcija Wi-i direct printing-a te dodaci za bluetooth slušanje kao i bolju integraciju za Android Things.