Written by

Šta znamo o senzoru za otiske prstiju na Huwei P20 modelu?

moj android| Views: 467

Kompanija Huawei će 27. marta u Parizu predstaviti najnoviji model iz P serije, Huawei P20, a prema posljednjim informacijama biće predstavljeno mnoštvo noviteta.

Kad je u pitanju sam dizajn on će biti jako sličan telefonima Mate 10 serije što podrazumijeva ekstremno tanku bazu, stakleni panel na poleđini, okružen metalnim okvirom. Isto tako nagađa se da će u pitanju biti LCD, ne AMOLED displej.

Osnovni model kako se čini neće imati trostruku kameru, kako je najavljivano, ona će biti ugrađena samo u Pro i Plus modele. Huawei sa novim modelom će napraviti drastičan odmak od klasičnih tipki za pojačavanje odnosno smanjivaje zvuka što može značajno poboljšati iskustvo korisnika.

Ono što će sigurno upasti u oči svih koji prate rad kompanije Huawei jeste nedostatak jedne veoma važne komponente, senzora za otisak prsta. Prema fotografijama prototipa telefona koje je Huawei objavio, on nije na mjestu gdje bi trebalo da bude, sa prednje strane kao što je bilo kod P10 modela, a nema ga ni na poleđini.

Da li je Huawei odlučio da u potpunosti ukine ovu opciju, ostaje nam da vidimo 27. marta kada će biti globalno predstavljanje.