gopro_hero_8

Written by

Stigao je GoPro Hero 8 – savršen za vlogere

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 1081

GoPro je i zvanično predstavio novu generaciju svoje kamere pod nazivom Hero 8 Black. U odnosu na prošlogodišnji Hero 7 Black model, vidljiva su značajna poboljšanja u segmentu kvaliteta slike, njenoj stabilizaciji, ali i samom ažuriranju softvera.

Ipak, jedna od najvećih promjena svakako se odnosi na dodatne alate koji dolaze uz novu kameru. Nazivaju se Mods i korisnicima omogućavaju korištenje kvalitetnijeg mikrofona, LED svjetlo i dodatni preklopni ekran. Kreatori ove kamere prepoznali su sve popularnije vloging tržište, tako da ovakva integrisana rješenja zapravo doprinose boljem korisničkom iskustvo i naravno boljem i kvalitetnijem sadržaju.

Sa ili bez ovih dodataka, GoPro Hero 8 Black kamera vodeća je u svojoj kategoriji. Ako govorimo o specifikacijama, snima u 4K rezoluciji i to 60 frejmova u sekundi. Proizvođač ističe kako je na ovom modelu unapređena i funkcija HyperSmooth tako što sada radi u svim načinima snimanja. Za GoPro Hero 8 Black kameru se govori da je svojevrsna prekretnica u oblasti snimanja, s obzirom da će sa dodacima pružati iskustvo slično onom koje pružaju veliki i skupocjeni foto-aparati.

Proizvođač je upravo ovako razmišljao, želeći da korisnicima pruži bolje iskustvo te da sa kvalitetnom kamerom koja pravi profesionalne snimke mogu uskočiti u vodu, roniti ili raditi šta god požele.