Ipak ćemo pričekati da Motorola lansira novi RAZR

Written by

Stigao je novi Motorola Razr 2019

mobilni svijet, u žiži| Views: 763

Telefon o kojem se govorilo zaista mnogo, konačno je stigao. Motorola je predstavila svoj novi uređaj – Razr 2019.

Vjerujemo da se mnogi od vas sjećaju modela Motorola Razr V3 sa početka ovog milenijuma. Kako se vrijeme sklopivih ekrana ponovo vratilo, tako je i Motorola odlučila da na tržište vrati ovaj model telefona, naravno prilagođen današnjim okolnostima i potrebama.

Novi model ove serije ima 6,2-inčni ekran koji se sklapa prema unutrašnjosti telefona. A kada već govorimo o unutrašnjosti, ovu kompaktnu mašinu pokreće Snapdragon 710 čipset u kombinaciji sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije.

Telefon posjeduje dvije kamere – jednu na prednjoj strani preklopnog dijela i drugu unutra, smještenu u izrezu. Glavna kamera je kvaliteta 16MP i dolazi sa brojnim mogućnostima poput EIS, Dual Pixel AF i Laser AF zajedno sa dvostrukim blicem. Unutrašnja, selfi kamera je kvaliteta 5MP.

Ipak, najviše pažnje privlači preklopni ekran. Kako smo već i rekli, riječ je o 6,2-inčnom pOLED panelu sa odnosom stranica 21:9. Takođe, telefon ima i sekundarni ekran sa vanjske strane telefona, 2.7-inčni OLED displej rezolucije 600×800 piksela. Velika prednost drugog ekrana jeste što radnje poput pozivanja, jednostavnih podešavanja ili snimanja kamerom možete obaviti bez otvaranja uređaja.

I sada ono najvažnije, telefon radi na bateriji kapaciteta 2.510 mAh, uz mogućnost brzog punjenja od 15W. Iako je uređaj predstavljen 13. novembra, za sada se ne zna kada bi se i zvanično mogao naći u prodaji.