Xiaomi Mi Band 4

Written by

Stiže li Xiaomi Mi Band 5 sa NFC?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 513

Pametne narukvice definitivno su jedan od najpoželjnih modnih, a ujedno i tehnoloških dodataka današnjice. Među omiljenim brendovima je svakako Xiaomi, a već sada se govori o modelu Xiaomi Mi Band 5 koji dolazi sredinom naredne godine.

Aktuelni model Xiaomi Mi Band 4, koji je u Kini predstavljen u junu ove godine, dolazi s NFC-om i mikrofonom. Međutim, njegova globalna varijanta nazvana Mi Smart Band 4 nema nijednu od ovih karakteristika. U daljem razvoju, ako je vjerovati najnovijem izvještaju, vidjećemo model Mi Band 5 koji dolazi s NFC-om i izvan Kine.

Nije jasno hoće li globalna verzija Mi Band 5 imati ugrađeni mikrofon ili ne, ali izvještaj kaže da će biti napredniji i izdržljiviji od prethodnih modela.

Trenutno nema mnogo detalja o pametnoj narukvici naredne generacije, a kompanija Xiaomi za sada ne daje detalje ni o datumu lansiranja. S obzirom na to da je Mi Band 3 predstavljen u maju 2018. godine, a Mi Band 4 stigao je u junu ove, očekujemo da će Mi Band 5 biti lansiran u otprilike isto vrijeme sljedeće godine.

A dok čekamo više informacija o Xiaomi pametnoj narukvici, telefoni ovog popularnog brenda dostupni su u ponudi kompanije m:tel. Kupovinom vrhunskog Xiaomi Mi 9 telefona, u m:tel ponudi na poklon dobijate i Mi Band 3 fitnes narukvicu.