Written by

Stiže poboljšana verzija Skype-a za Android

moj android| Views: 499

skajp

Većina aplikacija je odavno isporučila novu podršku za Android 4.0 Ice Cream Sandwich, a ta verzija se trenutno koristi samo na 0,4% svih Android uređaja u cijelom svijetu. To su podaci iz februara ove godine i to je jedan od razloga zbog koga neke od aplikacija ne funkcionišu kako treba na novijim uređajima.

Jedna od tih aplikacija je i Skype koja je prošle godine u junu isporučila podršku za verzije Androida 4.0-5.1, s tim da je aplikacija sada zahtjeva 6.0 ili više. Microsoft upravo iz tog razloga dodaje podršku za te novije verzije.

Na zvančnom blogu Skype-a, Microsoft je objavio da objavljuje novu, optimizovanu verziju Skype-a za Android uređaje 4.0.3- 5.0, ali ona još uvijek nije u opticaju tako da se ne može testirati, ali prema riječima kompanije trebao bi da je lakša kad je u pitanju kako upotreba diska tako i potrošnja memorije.

Najnovija verzija Skype-a veoma liči na Skype Lite koja je trenutno dostupna samo u pojedinim zemljama. Tačnije ako imate stariji telefon ili tablet umjesto klasične verzje Skype-a dobićete Skype Lite.