Written by

Stiže Samsung sa 3D zakrivljenim ekranom

iza ugla, mobilni svijet| Views: 486

Korejska kompanija Samsung je prva predstavila telefon sa zakrivljenim ekranom, a sada će u svoj smartfon implementirati 3D zakrivljeni ekran.

Samsung sa 3D zakrivljenim ekranom je telefon koji će imati futuristički izgled, a uz to će nuditi i nove operativne mogućnosti. Riječ je o raskošnom telefonu, čiji se ekran proteže skroz do sve četiri ivice uređaja. Iako nema zvaničnih potvrda, moguće je da će Samsung primijeniti ovaj dizajn na modelu Galaxy S11, koji se očekuje u prvoj polovini 2020. godine.

Ravan displej na prednjoj strani ovog telefona će se nadovezivati na četiri zaobljena modula, čime je kreiran 3D zaobljeni dizajn. Otporan na vodu i udarce, s tim da se vjerovatno radi o dva modela; jedan će imati malo deblji i širi okvir.

Zadnja strana uređaja bi djelimično mogla da bude od stakla, čime bi bilo omogućeno i bežično punjenje, iako je moguća upotreba i nekih drugim materijala. Zakrivljenja će se nalaziti ne samo na prednjoj, već i na zadnjoj strani uređaja, što znači da će smartfon biti znatno tanji sa strana i u uglovima nego na sredini. Takav dizajn bi trebalo da doprinese i tome da telefon bolje prijanja u ruci.

Zadnje kamere su smještene na sredinu uređaja, dok je prednja, da bi se usljed zakrivljenja izbjeglo da detalji na fotografiji budu izobličeni, postavljena ispod nagiba. Senzor otiska prsta se takođe nalazi ispod ekrana.

Iako zakrivljeni ekran nije novost i već neko vrijeme doprinosi atraktivnosti svakog modela čiji je sastavni dio, činjenica je da samo Samsung-ov zakrivljeni ekran ima dodatni smisao, jer se ta odlika kroz meni može iskoristiti za prikaz informacija i upravljanje aplikacijama.

Mada o dodatnim operativnim mogućnostima još uvijek nema detalja, jasno je da će one morati da prate izmijenjene vizuelne karakteristike novog telefona.