LG

Written by

Stižu li nam pametni telefoni s tri ekrana?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 584

Savitljivi telefoni definitivno će obilježiti 2019. godinu. Iako se o njima mnogo govori, najveći svjetski proizvođači svakodnevno rade na njima i popravljaju eventualne nedostatke. Sada u trku ulazi i LG, ali uz svoju verziju telefona.

Fold, fold, fold … ovo je vjerovatno jedna od najčešće korištenih riječi u teholoških krugovima. Kompanija LG nedavno je objavila video za uređaj koji, prema pretpostavkama, planira predstaviti na IFA sajmu u Berlinu početkom septembra. I ništa tu čudno ne bi bilo da ovaj uređaj nema tri ekrana.

Kako se na videu može vidjeti, telefon je moguće sklopiti i rasklopiti poput knjige.  Međutim, za razliku od ovakvih telefona drugih proizvođača koji su u najavi, čini se kako će LG-jev imati dva posebna ekrana, a ne jedan savitljivi.

Dva ekrana moći će prikazivati dvije različite aplikacije, a kada se sklopi imaće i treći ekran. Ipak, pojedini izvori govore kako kompletan video podsjeća na zaštitnu futrolu Dual Screen koju je LG predstavio za telefon V50 ThinQ.

Da li će LG uspjeti da se izbori sa konkurencijom u kategoriji savitljivih telefona ostaje da vidimo. Septembar se bliži, a sa njim i IFA sajam koji će nam otkriti šta se krije iz ovog misterioznog videa.