blog_mtel_stipendisti

Written by

Studiranje uz m:tel stipendije

m:vijesti, prijateljstva| Views: 887

Poziv da se studenti elektrotehnike sa tri fakulteta u BiH prijave na konkurs, kompanija m:tel je objavila 5. novembra 2019. godine. I ovoga puta, 15 studenata će imati priliku da ponesu titulu m:stipendiste nove generacije.

Samo kroz jedan od programa stipendiranja najboljih studenata, kompanija m:tel je u prethodnih devet godina stipendirala više od 200 studenata sa elektrotehničkih fakulteta u BiH, ponudivši im ne samo finansijsku podršku tokom studija, nego i veoma vrijednu praksu u kompaniji.

Dejana Klacar i Saša Bratić

U devetoj generaciji m:stipendista, između ostalih, zasluženo su se našli i Milica Vuković, Dejana Klačar i Filip Kulašinac, studenti ETF-a u Istočnom Sarajevu. Kao i ostale njihove kolege, nose pozitivna iskustva sa obavljanja prakse u m:tel-u ovoga ljeta. Njihov rad u kompaniji pratio je i mentor, dipl. inž. elektrotehnike Saša Bratić.

Kratak odgovor Dejane Klačar najbolje govori o tome kakve utiske studenti nose iz ove kompanije: „Iskreno, nema stvari koja mi se nije dopala, a najviše od svega mi se svidjela radna atmosfera“.

Filip Kulašinac, nakon prakse u kompaniji naglasio je da je m:tel svakako ne zaostaje za svjetskim trendovima u oblasti telekomunikacija i modernizacije životne sredine: „Praksa u kompaniji je upotpunila moj pogled na m:tel kao na firmu koja ide u korak sa modernim tehnologijama razvijenim u svrhu poboljšanja kvaliteta života, a ono što bih izdvojio i što mi se veoma dopalo jeste atmosfera i uvijek ljubazan kolektiv. m:tel vidim kao veliku, uspješnu kompaniju, koja zapošljava veliki broj ljudi, koji pored svojih dnevnih obaveza izdvajaju vrijeme za mlade ljude, kako bi ih edukovali, a takođe pokazali kako je to raditi u velikoj kompaniji“.

O utiscima koje nosi iz m:tel-a govorila je i Milica Vuković, te istakla da je boravak na praksi upotpunio njen pogled na kompaniju m:tel. „Sigurna sam da svaki student elektrotehničkog fakulteta može naći mjesto u m:tel-u koje će zadovoljiti njegove želje za znanjem i stručnim usavršavanjem, te bih rado  podstakla svakog da odabere baš ovu kompaniju za obavljanje stručne prakse“, naglasila je Milica Vuković.

Podsjećamo da ovogodišnji konkurs za izbor desete generacije stipendista m:tel-a ostaje otvoren do 5. decembra 2019. godine, a na njega mogu da se prijave studenti elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Uslovi konkursa su isti kao i prethodne godine, a studentima koji postanu m:stipendisti i ove generacije dobijaće iznos od 300 KM mjesečno sve do kraja prvog ciklusa studija. 

Detaljne informacije o konkursu za m:stipendije mogu da se pronađu na zvaničnoj web stranici kompanije www.mtel.ba.