surface-duo-back

Written by

Surface Duo – sklopivi Android telefon sa dva ekrana

mobilni svijet, u žiži| Views: 581

Sjećate li se Sony-jevog Tablet P uređaja? Čini se kako je Microsoft na njega ipak zaboravio, jer je na nedavnom događaju predstavio svoj Surface Duo.

Riječ je o telefonu o kojem se već dugo govori i čije su predstavljanje mnogi iščekivali. Microsoft nam donosi Android uređaj koji će imati dva 5,6-inčna ekrana i okvire koji nas podsjećaju baš na Sony-jev uređaj iz 2012. godine.

I odmah treba da znate da nije riječ o popularnim sklopivim telefonima, jer se ovdje radi o dva zasebna ekrana. Jedan ekran je namijenjen za prikaz sadržaj, dok se putem drugog pokreće tastatura a može služiti i kao kontrolor za igre.

Možda se, na prvi pogled, čini kako Microsoft “reciklira” stare ideje drugih proizvođača, ali budite sigurni da nije tako. Ova kompanija predstavila je samo osnovne specifikacije Surface Duo uređaja i već najavila dug i predan rad na njegovom razvoju. Osim funkcionalnosti ekrana, znamo da će se moći sklapati i unutra i vani. 

Ostale detalje ovog zanimljivog telefona za sada ne znamo, jer je njegovo zvanično lansiranje najavljeno tek za kraj naredne godine. Sigurni smo da će Microsoft u narednim mjesecima objavljivati mnoge zanimljivosti, ali i da konačni izgled Surface Duo telefona neće podsjećati na Sony Tablet P iz 2012. godine.