Telefonirajte preko Windows 10

Written by

Telefonirajte preko Windows-a 10

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 498

Podrška za telefoniranje preko Windows-a 10 na vašem telefonu je konačno ovdje.

Microsoft je objavio Windows 10 Insider Preview za Fast ring testere, koji omogućavaju preuzimanje i započinjanje poziva sa računara.

Za tako nešto vam je neophodan telefon koji podržava najmanje Android 7.0 Nougat ili noviji (ne mora nužno biti Samsung), kao i aplikacija Your Phone Android, te kompjuter sa Bluetooth podrškom. Sve ostalo je jednostavno.

Poziv uspostavljate preko svojih kontakata ili putem opcije za biranje u aplikaciji. S druge strane, ako ne želite prihvatiti dolazni poziv, odgovoriti možete tekstom ili tako što ćete onoga ko vas poziva preusmjeriti direktno na govornu poštu.

Ipak, s obzirom da se radi o predizdanju softvera, morate biti spremni na moguće propuste. Tako iz Microsoft-a, recimo, upozoravaju da starije verzije softvera za igranje mogu dovesti do pada ove verzije operativnog sistema.

Stoga, ovo ne pokušavajte ako na neki način zavisite od pouzdanosti vašeg računara. U suprotnom, za preusmjeravanje telefonskih poziva dok radite više vam nisu potrebni alati treće strane (ili podešavanje za Apple).