Written by

Tesla unaprijedio softvere – bolja zaštita od krađe i efikasniji asistent u vožnji

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 648

Tesla, kao jedan od lidera u proizvodnji električnih automobila, navikao nas je da gotovo svakodnevno predstavlja neka unapređenja svojih vozila. Tako je sada predstavio softverska ažuriranja koja olakšavaju korištenje protivprovalnog Sentry Mode uređaja, ali i poboljšavaju vizuelnu pomoć na putu.

Osim toga, Elon Musk je u Twitter-u nagovijestio da bi uskoro moglo doći do kreiranja profila korisnika automobila putem pametnih telefona.

Jedna od glavnoj prednosti Tesla automobila jeste što proizvođač konstantno radi na novim funkcijama i to korisnicima donosi kroz ažuriranje softvera. Vizualizacija vožnje, bolji način čuvanja vozila, pomoćnik za vožnju i izbjegavanje napuštanja trake, te uslovno ograničenje brzine neke su od karakteristika ovih poboljšanja.

Vizualizacija je poboljšana tako da je sada, na primjer, opasnost od slijepih tački umanjena. Način rada za zaštitu od krađe sada se može aktivirati prekidačem koji se pojavljuje na ekranu čim stavite ručicu mjenjača u način rada Park. Takođe, možete odrediti lokacije na kojima ne želite da se ova funkcija aktivira automatski prilikom parkiranja.

Jedna od ideja jeste da Tesla u budućnosti prepoznaje svog vozača putem pametnog ključa, odnosno pametnog telefona. U kompaniji su to zamislili tako da kada se otključa automobil, sistem se automatski prilagođava vozaču, uključujući položaj sjedala i grijanje.