Facebook radi na svom pametnom satu

Written by

Top 5 funkcija novog Huawei-jevog pametnog sata

mobilni svijet, u žiži| Views: 540

Karakteristike novog Kirin A1, prvog Huawei-jevog čipseta namijenjenog nosivim uređajima, koji je predstavljen na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, nagovještavaju inovacije u svijetu prenosivih uređaja, pa tako i pametnih satova.

Novi Huawei-jev flagship pametni sat bi, shodno tome, mogao imati nekoliko unapređenih funkcija, među kojima su i sljedeće:

Besprijekoran dizajn

Krenimo od izgleda, jer je sasvim izvjesno da će novi Huawei-jev nosivi uređaji biti besprijekornog dizajna. Ako znamo da je redizajnirani P30 Pro postavio nove standarde u estetici pametnih telefona, s intrigantnim bojama Misty Blue i Mystic Lavender, s pravom možemo očekivati da će i novi pametni sat izgledati elegantno.

Trend personalizacije

Kada je o Huawei-ju riječ, navikli smo na personalizaciju početnog ekrana raznim bojama i izgledima, što zapravo i sugeriše na trend personalizacije. Samim tim, očekuje se da će i početni ekran novog pametnog sata biti u potpunosti prilagodljiv željama korisnika.

Duži vijek baterije

Ipak, tehnološki aspekt je itekako važan kad govorimo o ovakvim uređajima, pa je vijek trajanja baterije uvijek u žiži interesovanja kupaca. Svaki potencijalni korisnik Huawei-ja bi mogao redefinisati svoja očekivanja kada je riječ o trajanju baterije, s obzirom da je novi Kirin A1 čipset, s moćnom jedinicom za obradu zvuka, štedljivošću i pametnim upravljanjem energijom, optimiziran za nosive uređaje. U praksi, to bi značilo da bi novi Huawei pametni sat imao beteriju koja bi trajala više od 10 dana.

Unapređenje povezivosti i zvuka

Zahvaljujući naprednoj Bluetooth tehnologiji, novi Huawei-jev pametni sat bi mogao doći sa znatno poboljšanim mogućnostima povezivosti i zvuka, u odnosu na korisničko iskustvo u vezi sa trenutno dostupnim pametnim satovima.

Bolje praćenje zdravlja i aktivnosti

Kirin A1 čipset donosi izrazito precizne senzorske module koji mu omogućavaju napredno GPS pozicioniranje uz nižu potrošnju energije. Iz toga se da zaključiti da bi novi pametni sat  mogao ponuditi vodeće mogućnosti praćenja zdravlja i aktivnosti na tržištu, što su i očekivanja korisnika kada su ovakvi uređaji u pitanju.