Tuned je dostupan i za Andorid

Tuned je aplikacija koju je Facebook napravio za Android, a namijenjena je prvenstveno parovima koji žele da dijele zajedničke trenutke.

Aplikacija je prvi put predstavljena 2020. godine za iOS uređaje u Kanadi i SAD. Prilagođena je parovima  koji žele da razgovaraju, postavljaju kalendare, dijele fotografije i muziku. Omogućena je i vremenska linija zajedničkih uspomena.

Android vezija aplikacije postavljena je na Google Play. Međutim, Gadgets 360 nisu mogli da je potvrde, jer navodno nije dostupna. Prema navodima, nedostaju detalji o tome kako će Facebook održavati privatnost korisnika, pa je očigledno još na testiranju. 

Navodi se kako korisnici mogu da pristupe aplikaciji pomoću telefonskih brojeva. Potrebna su dva broja, jer se neće odobriti pristup dok ne pozovete svog partnera. 

Tim opisuje aplikaciju kao “Privatni prostor u kojem vi i druga osoba možete biti sami. Takođe, kreativno izrazite svoju ljubav, podijelite svoje raspoloženje, razmijenite muziku i napravite digitalni album sa svojim posebnim trenucima.”

Korisnici iOS-a aplikaciju mogu da preuzmu putem Apple App Store-a. Dodatne aplikacije koje se navode kao prilagođene parovima su Between i Couply.