Twitter naplaćuje plavu značku za naloge

Written by

Twitter naplaćuje plavu značku za naloge

m:apps, preporučujemo| Views: 85

Kako je novi vlasnik platforme Elon Musk i najavio, Twitter je počeo sa naplaćivanjem plave kvačice koja označava verifikaciju profila.

Prvo je prije nekoliko dana ažurirana Twitter Blue platforma (za pretplatnike) u kojoj se verifikacija plavom kvačicom pojavila među opcijama koje se doplaćuju. Cijena je 7,99 dolara mjesečno.

Twitter Blue servis je bio dostupan u SAD, Australiji, Kanadi i Novom Zelandu i samo u ovim zemljama je za sada uvedena novina sa plaćanjem kvačice. Po svim informacijama, uskoro će biti implementirana za sve korisnike Twitter-a širom svijeta. U čevrtak su pojedini korisnici u Indiji prijavili da im je stiglo obavještenje o promjeni.

Plava značka je služila za to da označi i identifikuje autentične korisnike mreže, a posebno popularna bila je kod brojnih javnih ličnosti, od političara, sportista, šoubiz zvijezda pa do zvaničnih profila brendova.

Musk je objašnjavajući naplatu ovog alata rekao da je u prošlosti podijeljen preveliki broj plavih znački za naloge koji više nisu u rukama onih koji su verifikovani na platformi. Postoje servisi koje možete naći preko Google pretrage putem kojih je čak moguće kupiti verifikovan nalog.

Twitter najavljuje da će se verifikovanim korisnicima prikazivati duplo manje reklama, moći će da objave duže video snimke i biće prioritetno rangirani za objavljeni sadržaj.

Ovo se događa u burnom periodu za kompaniju koju je Musk preuzeo prošle nedjelje nakon što je završena saga oko kupovine vrijedne 44 milijarde dolara. U prošli petak došlo je do masovnog otpuštanja zaposlenih, nakon što su pojedini menadžeri prvi dobili otkaze.