Twitter poboljšava kropovanje fotografija

Twitter je izbacio poboljšanja u načinu na koji se fotografije gledaju i objavljuju. Nakon toga, zadovoljni korisnici platforme brzo su mrežu zasuli vertikalnim fotografijama.

Sada, kada korisnici tvituju fotografiju postavljenu preko iOS ili Android uređaja, ona će se u kompletu pojaviti na timeline-u. Osim toga, korisnici mogu pregledati kako će ona izgledati prije objave.

Iz kompanije su prvi put objavili u martu da testira nove opcije kako bi poboljšao izgled fotografija na platformi. Web lokacija je takođe nedavno ažurirana na 4K slike.

“Ovo predstavljanje je direktan rezultat povratnih informacija koje su ljudi podijelili sa nama prošle godine, odnosno da način na koji je naš algoritam izrezao fotografije nije bio nepristrasan”, rekao je portparol Twitter-a.

On je dodao da će vrlo široke ili visoke fotografije prema zadanim postavkama i dalje biti isječene po sredini i da je to nešto na čemu rade da poboljšaju. 

Ovu su vijest s posebnim oduševljenjem primili kreativci.

“Sjajne vijesti za fotografe i umjetnike”, napisao je jedan korisnik, podijelivši fotografiju ptice čija su se raširena krila mogla vidjeti u oba smjera i prije nego što je neko otvori.

Ali, vizuelni umjetnici nisu jedini koji slave promjenu. Uz mnoge fotografije umjetnosti podijeljene kao odgovor na ove informacije, došli su i mimovi o visokim šeširima, ljudima (i lutkama) sa čupercima kose.