Written by

Twitter sada nudi nove mogućnosti pri dijeljenju sadržaja

m:reza, preporučujemo| Views: 690

Voljeli bismo vam reći da Twitter sada nudi alat za uređivanje onoga što napišete, jer bi to olakšalo ispravljanje slovnih i pravopisnih grešaka. Nažalost, ne možemo. Međutim, možemo vam reći nešto što je Twitter dodao svojoj iOS i Android aplikaciji, kao i web stranici.

Ova popularna platforma nedavno je svojim korisnicima omogućila dodavanje slika, video-zapisa i GIF-ova u retweet-ove. Način upotrebe ove funkcije je zaista jednostavan i sve što treba da uradite jeste da dodirnite ikonu retweet na dnu trake. Kliknite na retweet with comment i dodajte fotografiju ili druge medije.

Kako biste bili sigurni da retweet s priloženim medijima ne izgleda pretjerano, Twitter automatski dodaje i originalni tweet, uključujući i autorov avatar, unutar manjeg box-a. To omogućavva da se slika, video-zapis ili GIF koji ste dodali u svoj retweet pojavljuju u punoj veličini.

Prve reakcije korisnika govore kako su zadovoljni novom opcijom koju ova društvena mreža nudi. Međutim, možda će biti mnogo sretniji kada bude dostupno uređivanje tweet-ova. S obzirom da ovakve mogućnosti imaju i brojne druge, danas popularne, aplikacije, sigurni smo da stručnjaci iz Twitter-a rade i na ovoj opciji.

Do tada, veselimo se svakoj novoj promjeni u Twitter-u jer ova aplikacija zaista “živi” među korisnicima društvenih mreža.