Hongmeng

Written by

U Huawei-ju tvrde da će Hongmeng biti najbrži OS

mobilni svijet, u žiži| Views: 519

Osnivač i CEO kompanije Huawei je izjavio da će novi Hongmeng operativni sistem biti brži nego Android i da će imati rasprostranjeniju primjenu. Tako će osim pametnih telefona, novi kompanijin OS pronaći primjenu u različitim uređajima kao što su ruteri, mrežna oprema, tableti, računari, ali i velikim data centrima.

U Huawei-ju tvrde da je njihov operativni sistem 60 odsto brži od Androida i da bi za mobilne telefone kineskih korisnika mogao da bude spreman do kraja godine. Pored navedenog, istaknuto je da će HongmengOS biti brži od Apple MacOS-a, jer če imati manje od kašnjenje u procesiranju. Ranije glasine su navodile da bi se Huawei-jev Hongmeng OS mogao početi da se isporučuje već od oktobra.

Međutim, u kompaniji ističu da Android ostaje i dalje prvi izbor Huaweia za pametne telefone, a da je Hongmeng razvijen više za IoT uređaje nego kao alternativa najpopularnijem operativnom sistemu za mobilne uređaje.

Kako je kineski gigant  akazao za 9. avgust svoju godišnju konferenciju za developere, moguće je da će Huawei tada saopštiti i više informacija o svom budućem operativnom sistemu. Ono što je sigurno je da će Huawei na konferenciji predstaviti najnoviju verziju svog korisničkog interfejsa za Android – EMUI 10 koji je zasnovan na Android Q softveru.