Savitljivi telefoni - ko ih sve predstavlja 2021. godine

Written by

U narednih pet godina biće isporučeno 50 miliona fleksibilnih telefona

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 666

Budućnost fleksibilnih/savitljivih telefona bi mogla biti svijetla, s obzirom da iz kompanije IHS Markit stiže analiza koja ukazuje da bi u narednih pet godina moglo biti isporučeno 50 miliona takvih uređaja.

Analiza se tiče tržišta, odnosno prognoze tržišnih kretnji, a kako je nekoliko kompanija tokom ove godine najavilo, ali i predstavilo svoje modele savitljivih telefona, pretpostavke koje navodi IHS Markit bi se mogle i ostvariti.

Trenutno, moglo bi se reći da je tehnologija koja se tiče uređaja sa savitljivim ekranima još u povoju, ali i da su očekivanja da će se ona ubrzano razvijati svakako opravdana. Takođe, i veće prihvatanje OLED ekrana tek treba da uslijedi.

Naime, trenutno su inovacije koje se odnose na pametne telefone uglavnom vezane za OLED ekrane, što vrijedi i za uređaje sa savitljivim ekranom. S druge strane, očekuje se da će isporuka uređaja sa AMOLED ekranima biti povećana za 30% u drugoj polovini ove godine, uprkos žestokoj konkurenciji na globalnom tržišu.

Međutim, izgleda je budućnost pametnih telefona upravo ona u kojoj će ti uređaji implementirati OLED panele, kakve zahtijeva i tehnologija fleksibilnih uređaja. Stoga se prognoza IHS Markit-a čini sasvim realnom.