Written by

U Parizu predstavljen novi Huawei Ascend P7

moj android| Views: 1216

huawei P7

Početkom maja u Pariz su pohrlili zaljubljenici u moderne tehnologije iz cijelog svijeta, ali ne da bi vidjeli Ajfelov toranj, Trijumfalnu kapiju ili Mona Lizu, već da prisustvuju predstavljanju novog Huawei Ascend P7 smartfona.

Kineska kompanija Huawei je odlučila da se suprotstavi konkurentima Samsungu i Apple-u i čvrsto utvrdi svoju trenutno treću poziciju na listi najboljih pametnih telefona. Ono čime na prvu žele da privuku potrošače jeste prednja kamera od 8 mega piksela kojom će selfiji dobiti na nevjerovatnom kvalitetu.

Predstavnici kompanije su predstavljanje telefona održali na pres konferenciji u Gradu svjetlosti pod sloganom „Huawei Ascend P7 –globalno lansiranje“ i sve prisutne upoznali sa detaljima ove poboljšane verzije P6 modela. Telefon krasi kvalitetni displej veličine 5 inča, 4G LTE mreža i procesor sa sjajnih 1,8GHz. Tu su i primarna kamera od 13 megapiksela kao i prednja kamera sa svojih 8 megapiksela kao stvorena za megapopularne selfije. Ovaj model je debljine 6,5 mm što ga čini nešto tanjim u odnosu na svog prethodnika.

Obzirom da radi naprilagodljivi Android operativni sistem koji neodoljivo podsjeća na iOs7, P7 automatski ima konkurente među smartfonima koji rade na Android OS (Galaxy S5, HTC One, Sony Xperia Z2), ali i među telefonima koji rade na druge operativne sisteme kao što su Lumia 1020 i naravno iPhone.

Telefon bi u prodaji trebalo da se pojavi u junu ove godine za tržište Evrope i Azije, a po prvim procjenama cijena otključanog modela iznosiće 449 evra. Richard Yu, predstavnik kompanije Huawei Devices je najavio i širenje prodaje na američko tržište u skorije vrijeme. On je u Parizu naglasio da je Huawei treći na tržištu smartfona odmah ispod Samsunga i Apple-a, a da nema namjeru tu i da se zaustavi. „Želimo biti bolji i bolji, uložićemo dosta sredstava u proizvode, inovacije, R&D i marketing – u sve. Poboljšaćemo našu ponudu i kvalitet“, rekao je Yu.

Prema podacima kompanije koja se bavi istraživanjem tržišta Huawei drži treću poziciju na tržištu smartfona što je veoma veliki uspjeh, ali obzirom na svoje konkurente ta pozicija je promjenljiva.