Written by

Uber podstiče svoje vozače da koriste električne automobile

m:ovo m:ono| Views: 775

Kompanija Uber sve više podstiče vozače koji su dio njihove mreže da počnu koristiti električne automobile umjesto standardnih koji se pokreću na gorivo. U skladu sa tim, kompanije je nedavno lansirala pilot program koji će se sprovoditi u osam gradova u sjevernoj Americi (Austin, Los Angeles, Montreal, Pittsburgh, Sacramento, San Diego, San Francisco i Seattle) u sklopu kojeg će povezati vozače Uber mreže sa nacionalnim i lokalnim organizacijama za promociju automobila na električnu energiju.

Program pod nazivom „EV Champions Initiative ” uključuje i promociju niza novih mogućnosti u sklopu aplikacije za Uber vozače. Jedna od njih ima za cilj ublažavanje efekata anksioznosti koju bi vozači mogli razviti zbog straha da će im se u nekom trenutku u sred neočekivano duge vožnje isprazniti baterija električnog automobila. Ova vrsta anksioznosti često je prisutna kod vozača nekoliko mjeseci nakon što pređu sa običnog automobila na onaj koji se pokreće putem električne energije.

Uber obično upozorava vozače prije nego što prihvate neku vožnju dužu od 45 minuta, a sada je ta granica pomjerena na 30 minuta.

U sklopu inicijative Uber je pripremio i niz video tutorijala koji objašnjavaju osnovne prednosti vožnje sa električnim automobilima u Americi i Kanadi. Cilj je da vozači uvide mnogobrojne prednosti ove vrste automobila a neke od drugih pogodnosti koje će vozači imati su i pristup mrežama za brzo punjenje baterija kao i jedan dolar dodatne zarade za svaku vožnju ukoliko voze električni automobil.