Written by

Upoznajte m:tel tim: Slavoljub Smetanović, glavni inženjer za instalacije i održavanje terminalne opreme, Izvršna jedinica Brčko

prijateljstva| Views: 416

Slavoljub Smetanovic-foto

Obezbjeđivanje kvalitetne tehničke pripreme u okviru zahtjevnih kompanija poput m:tel-a, u kojima se moraju poštovati složeni tehničko-tehnološki standardi, a potom i održavanje i instalacija terminalne opreme i ostalih tehničkih segmenata kompanije spadaju u prioritete o kojima svakodnevno brine veliki broj stručnjaka m:tel-a. Naš sagovornik u rubrici m:tel tim jedan je od njih.

Slavoljub Smetanović je diplomirani inženjer elektrotehnike i u kompaniji m:tel je zaposlen blizu šest godina. Njegovi radni zadaci vezani su za organizovanje i upravljanje poslovnim procesima u grupi poslova s ciljem obezbjeđivanja funkcionalne i kvalitetne realizacije i održavanja servisa vezanih za terminalnu opremu.

Na pitanje , čime se najviše ponosi u svom radu, kao i koji bi projekat ili angažman izdvojio u dosadašnjoj karijeri, Slavoljub odgovara: “ Jak timski rad – zajednička vizija , povjerenje i dobri međuljudski odnosi, uspj -ešnost u rješavanju problema , kreativnost , preduzimljivost , pozitivan stav, poslovi zavšeni do kraja , dobri rezultati , zadovoljni saradnici… Ovo su sve činjenice koje bi izdvojio u kratkom odgovoru na vaše pitanje, a kada je riječ o projektima u kojima sam učestvovao izdvojio bi: rad u timu IT sektora, Oracle baza; iskustvo koje sam stekao kao predstavnik nadzornog organa na proširenjima DSLAM-ova, potom saradnja sa kompanijom Telegroup itd . Posebno sam ponosan na to što sam izabran kao pojedinac ispred Izvršne jedinice za projekat – Talent menadžment i planiranje nasljednika “.

Slavoljub naglašava da je za kvalitetu posla najznačajnija dobra povezanost sa svim drugim službama i organizacionim cjelinama, kako u Izvršnoj jedinici Brčko, tako i u cijeloj kompaniji te dobra komunikacija sa rezidencijalnim i biznis korisnicima i dobavljačima kako bi se uspostavila i održala dobra poslovna veza sa svima unutar i izvan kompanije.

Na pitanje kako vidi sebe u budućnosti m:tel-a, Slavoljub iskreno odgovara:

“Sebe vidim u usponu i napredovanju u kompaniji m:tel, na nekom višem, odgovornijem radnom mjestu, kao vođu nekog velikog projekta ili kao uspješnog menadžera m:tel-a . Ovakve stvari ne čine se nemogućim, jer kompanija m:tel sve to omogućava, kroz svakodnevni rad i kroz radne zadatke u različitim projektima, gdje se stiču nova znanja, iskustva i razvijaju nove vještine. m:tel je organizovao puno stručnih usavršavanja, obuka i seminara, a izdvojiću samo par najvažnijih koje sam pohađao: Oracle Database; Program with PL/SQL; Obuka za administratore Trouble Ticketing sistema; Obuka za SLTS operatore; Prijem i kretanje materijalnih sredstava u centralnom skladištu, Osnove mrežnih tehnologija i elemenata IP/MPLS mreže; Širokopojasni servisi u fiksnoj mreži…,”

Slavoljub za kraj našeg razgovora zaključuje da je sve ovo direktno uticalo na razvoj i primjenu stručnih vještina na poslu i da kao mlad i perspektivan radnik ove prestižne kompanije radi na unapređenju znanja i građenju uspješne karijere.