Uređaj koji pretvara ruku u touch screen

Written by

Uređaj koji pretvara ruku u touch screen

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 691

Zamislite uređaj koji vašu ruku pretvara u touch screen. Sam opis govori da ne treba ni da ga dodirnete kako biste ga koristili. Ono što je još važnije – takav uređaj i postoji, a u pitanju je smartwatch LumiWatch.

Radi se o potpuno samostalnom uređaju koji omogućava 40 kvadratnih centimetara interaktivne površine te kontinuirano 2D praćenje prsta.

LumiWatch je zapravo prototip koji je razvijen na Univerzitetu Carnegie Mellon u Pitsburgu, a koji je potpuno funkcionalan. Funkcioniše tako što koristi modul za projekciju snage 15 lumena i tri lasera – crvene, plave i zelene boje, te senzor za dodir, na osnovu čega korisnik dobija interfejs osjetljiv na dodir na svojoj ruci. Dovoljno je, dakle, da dodirnete kožu kako biste aktivirali uređaj i koristili njegove aplikacije.

Dimenzije ovog smartwatch-a, koji koristi operativni sistem Android 5.1, su 50x41x17 milimetara. Posjeduje Qualcomm-ov 1,2 GHz četverojezgreni procesor, 768 MB RAM-a, 4 GB interne memorije i litij-jonsku bateriju od 740 mAh. Takođe, omogućeno je Bluetooth i WiFi povezivanje.