Xiaomi 108MP

Written by

Uskoro će četiri Xiaomi telefona imati kameru od 108MP

iza ugla, mobilni svijet| Views: 467

Prošlog mjeseca Samsung je najavio do sada najjači senzor kamere mobilnog telefona- mammoth 1/1.33” 108MP ISOCELL Bright HMX. Prema dostupnim informacijama, Xiaomi će biti prva kompanija koja će koristiti ovaj senzor u svojim uređajima.

Kako XDA Developers piše, ova kineska kompanija radi na četiri različita pametna telefona koji će imati zadnju kameru od 108MP. O njima za sada gotovo da ne znamo ništa, osim kodnih imena – “tucana”, “draco”, “umi” i “cmi” koja su se pojavila u MIUI-ovoj aplikaciji Mi Gallery.

Aplikacija je dodala podršku za gledanje fotografija od 108MP u punoj rezoluciji, ali je namijenjena za ova četiri uređaja. Odatle zaključak da bi svi mogli imati 108MP senzor, a isti izvor je ranije otkrio da bi dva Xiaomi telefona mogla koristi pop-up mehanizam za selfie kameru.

Međutim, ako postoji samo jedan Xiaomi telefon sa mogućnošću snimanja fotografija rezolucije 108MP, a kompanija želi da obezbijedi da vaši prijatelji mogu da vide slike od 108MP koje ste snimili na svojim telefonima, tada podrška za ovu funkciju neće biti ograničena na četiri određena uređaja.

Naravno, ostaje nam da sačekamo zvaničnu informaciju, ali i eventualnu potvrdu da će jedan od tih uređaja biti Mi Mix 4.